ūüá¨ūüá߬†7:55:44! Got exactly what I came for. Triple crown for me here at Challenge Almere Amsterdam. Set a new course record which stood for almost 20 years, set a new Slovenian ironman distance record and finally yet importantly, I smashed my personal best for 10 minutes from last year here in Almere. This is highlight of my career and Holland is going to stay in my heart for the rest of my life.

ūüďłphoto credit: James Mitchell /Challenge Almere

Less than 100 humans managed to cross ironman distance in less than 8 hours and my personal goal was to join the club before number reaches 100. I knew that I was ready and numbers were predicting time tight race against the clock. I have lost some time in the water, gain some strength on the bike and used experience gained in a last year run. I did a perfect race, spot on with power output and running paces. Never got into huge troubles, but I was very surprised how Cameron Wurf ran the first three rounds. On the wings of crowd I almost sprinted to the finish line and crossing the line as winner of 36th Challenge Almere triathlon. 

ūüďłphoto credit: James Mitchell /Challenge Almere

¬†8.9.2018 bo za vedno ostal v mojem spominu in Nizozemska kot drŇĺava mojih najveńćjih uspehov. ŇĹe lani sem na isti progi osojil 3.mesto na EP v dolgem triatlonu in tako prvińć resneje opozoril, da tudi v Posavju raste svetovni triatlonski Ň°ampion. Rezultati in natanńćne analize treniningov so nakazovale, da bi ob optimalnem razpletu bilo mońć prińćakovati ńćas pod 8 urami. To pomeni brez tehnińćnih teŇĺav, ob pravilni razporeditvi mońći in dobrih vremenskih pogojih. Slednje je bila najveńćja spremenljivka in povsod je bilo govora ali bomo imeli ugodno smer vetra, predvsem pa ńće bo cestiŇ°ńće na kolesarskem delu ostalo suho. Zgodila se je tekma brez napake, z veliko mero potrpeŇĺljivosti in brzdanja tekmovalnosti. Plavanje je bilo prijetno in brez teŇĺav sem prepustil narekovanje tempa sotekmovalcu, lahko bi bilo nekoliko hitrejŇ°e, saj sva v drugem krogu prehitevala zaostale tekmovalce. Odlińćna menjava in nato voŇĺnja z vetrom v hrbet v dolŇĺini 40 km, mońć pritiskanja na pedalke sem skrbno kontroliral in ostajal na zgornji meji Ň°e dovoljenega (310 w). Z mislijo o teku sem se lotil drugega kolesarskega kroga in mońć pedaliranja nekoliko zniŇĺal (-3%). Dan pred tekmo so mi napovedovali 61% moŇĺnosti za zmago, ker naj bi imel od vseh nastopajońćih najboljŇ°e tekaŇ°ke noge. Samozavestno sem napovedal, da lahko iznińćim tudi zaostanek do 10 min po kolesarskem delu. Ta je bil v T2 znatno manjŇ°i in je znaŇ°al 4 min za najboljŇ°im kolesarjem med dolgoprogaŇ°i, tudi aktualnim rekorderjem kolesarske proge znamenitega IM na Havajih, Cameron Wurfom. Z mislijo o lanskem nastopu in teŇĺavami, ki so se mi pripetile na tekaŇ°kem delu sem prińćel maraton nekoliko rezervirano s tempom 3:45 min/km. Prednost je po polovici ostala skoraj nespremenjena in Ňĺe se je pojavil kanńćek dvoma. Maja mi je sporońćila trenerjeve besede in zagrizel sem v najpomembnejŇ°i del tekmovalnega dne – zadnjih 15 km tekaŇ°kega dela. Ohranjam nastavljeno hitrost, le 5 posameznih kilometrov znotraj maratona je bilo slabŇ°ih od 4:00 min/km in Ň°e to ravno na tej magińćni meji. V 4. in 5. krogu sem ujel tekmovalca pred seboj in prińćel zadnji krog v popolni evforiji. Pred men oj je bila tekma z rekordom proge, ki je do sedaj znaŇ°al 7:57.46. Vedel sem, da je rekord dosegljiv a na progi nisem Ňĺelel pustiti niti sekunde. V zadnjih metrih sem sprintal na krilih fantastińćnih navijańćev in kot prvi Slovenec zakljuńćil pod 8 urami. V zgodovini triatlona je manj kot 100 tekmovalcev zakljuńćilo 226 km (3.8 km, 180 km, 42.2 km) razdaljo v manj kot 8 urah in s tem ńćasom se uvrŇ°ńćam na pribliŇĺno 35. mesto najhitrejŇ°ih dolgoprogaŇ°ev.

ūüďłphoto credit: James Mitchell /Challenge Almere